Θέρμανση

Αυτονόμηση Διαμερισμάτων

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την αυτονόμηση διαμερισμάτων, εύκολα, γρήγορα και χωρίς υδραυλικές παρεμβάσεις στο δίκτυο θέρμανσής σας. Σε κάθε ένα θερμαντικό σώμα (καλοριφέρ) τοποθετείται ηλεκτρονικός μετρητής ο οποίος καταγράφει την κατανάλωση του σώματος αυτού σε σχέση με την συνολική κατανάλωση. Επειδή τα διαμερίσματα δεν χρησιμοποιούν όλα την ίδια κατανάλωση θέρμανσης, με την αυτονόμηση μπορεί κανείς να κάνει οικονομία στην κατανάλωσή του σε σημαντικό βαθμό. Ειδικότερα η αυτονόμηση διαμερισμάτων προσφέρει τα κάτωθι πλεονεκτήματα

 • Χρέωση της πραγματικής κατανάλωσης πετρελαίου ή αερίου που παρέχει το σύστημα θέρμανσης
 • Οικονομία στο πετρέλαιο ή το αέριο αφού θα χρησιμοποιείται την θέρμανση όταν πραγματικά την έχετε ανάγκη
 • πρόσθετη θέρμανση όταν το επιθυμείτε, χωρίς να επιβαρύνει τους υπόλοιπους ενοίκους του
 • Άνεση θέρμανση του κάθε χώρου και χρέωση μόνο για αυτήν.
 • Έκδοση λογαριασμού κατανάλωσης του κάθε ένοικου με βάση τις ενδείξεις των κατανεμητών.

Συστήματα κατανομής δαπανών brunata

Κάθε χρόνο, πρέπει να έχετε έτοιμους όλους τους λογαριασμούς κατανομής θέρμανσης. Μια διαδικασία σαν αυτή σίγουρα είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά εάν ο διαχειριστής ή οι κάτοικοι είναι υπεύθυνοι για όλη τη γραφειακή δουλειά μόνοι τους. Η εταιρεία μας βρίσκεται δίπλα σας και χρησιμοποιώντας τα συστήματα κατανομής δαπανών brunata σας προσφέρει ένα σαφή, απλό και πλήρως περιεκτικό λογαριασμό συστήματος θέρμανσης.

Ενδοδαπέδια θέρμανση

Στο σύστημα αυτό, το ζεστό νερό θερμοκρασίας προσαγωγής 32-40°C περνά μέσω σωληνώσεων, που επιτυγχάνουν καλή θερμική επαφή με τα δομικά υλικά του δαπέδου και το μετατρέπουν σε ένα θερμαντικό σώμα που ακτινοβολεί ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις του χώρου. Η μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια του δαπέδου είναι 26-29°C, δηλαδή χαμηλότερη από την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος, εξασφαλίζοντας ένα αίσθημα ευεξίας και άνεσης. Η θέρμανση δαπέδου πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλο σύστημα την κατανομή αυτή, πραγματοποιώντας την παλιότερη επιθυμία «ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι».

Πλεονεκτήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

 • Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον
 • Εξοικονόμηση ενέργειας και βραχυπρόθεσμη απόσβεση κόστους
 • Πλήρης εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων και ελευθερία στη διαμόρφωση τους
 • Ασφαλέστερη θέρμανση χωρίς τις καυτές επιφάνειες των θερμαντικών σωμάτων.
 • Δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με χώρους περιοδικής θέρμανσης μέσω fan coil ή θερμαντικών σωμάτων.
 • Φιλικότητα προς το περιβάλλον
 • Δυνατότητα δροσισμού με την προσθήκη κατάλληλου μηχανισμού παραγωγής ψυχρού νερού

Συστήματα Fan Coils

Τα συστήματα Fan Coils είναι συστήματα αποτελούμενα από εσωτερικές μονάδες που μεταφέρουν θερμότητα ή ψύξη στους διάφορους χώρους μέσω τροφοδοσίας με νερό. Τα συστήματα αυτά αποτελούν μια αξιόπιστη και συμφέρουσα λύση για υφιστάμενες εγκαταστάσεις κτιρίων που θέλουν ένα καλύτερο τρόπο θέρμανσης/ψύξης χωρίς να απαιτούνται ριζικές ανακατασκευές. Επίσης, τα Σώματα Εξαναγκασμένης Κυκλοφορίας Fan Coils αποτελούν μια επίσης αξιόπιστη λύση για κτίρια προσωρινής διαμονής και κοινόχρηστους χώρους. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει όλη τη μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων αυτών με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τα συστήματα Fan Coils σας εξασφαλίζουν μικρότερο κόστος, αποτελεσματικότητα και άνεση.

Ηλιακά Συστήματα ZNX

Τα ηλιακά συστήματα ΖΝΧ, αποτελούν συστήματα που εκμεταλλεύονται τη θερμική ενέργεια που παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες. Αποτελούνται από τους ηλιακούς συλλέκτες και δύο δοχεία αποθήκευσης ζεστού νερού (ένα για το νερό χρήσης και ένα για το νερό θέρμανσης). Το σύστημα ZNX αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, φιλικό προς το περιβάλλον, με τον οποίο όμως μπορείτε να εξοικονομήσουμε και αρκετά ποσά από τα έξοδά σας. Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να αναλάβουμε την πλήρη εγκατάσταση ενός συστήματος ZNX στο χώρο σας.

Αντλία θερμότητας

Οι Αντλίες θερμότητας είναι ευέλικτα συστήματα και μπορούν να λειτουργήσουν σε ενδοδαπέδια θέρμανση – δροσισμό, fan coil unit για ψύξη και θέρμανση, θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών, επίσης μπορούν να συνεργαστούν με άλλες μορφές ενέργειας όπως ηλιακά συστήματα για ζεστό νερό χρήσης, υποστήριξη θέρμανσης ή θέρμανση πισίνας. Μεγάλο πλεονέκτημα μίας αντλίας θερμότητας είναι ότι μπορεί να μας προσφέρει θέρμανση και ψύξη με μία μόνο συσκευή. Οι αντλίες θερμότητας είναι οικονομικές στην λειτουργία τους διότι σε 1 kw ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να αποδώσουν 3 έως 5 kw θερμικής ισχύος σύμφωνα με τον βαθμό απόδοσης (COP) της κάθε αντλίας. Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν για τη λειτουργία τους τη θερμότητα του ατμοσφαιρικού αέρα ή γεωθερμικούς πόρους του εδάφους.

Πλεονεκτήματα Αντλίας θερμότητας

 • Υψηλή ενεργειακή απόδοση
 • Λειτουργεί για ψύξη και θέρμανση
 • Παραγωγή ζεστού νερού χρήσης
 • Δεν ρυπάνουν το περιβάλλων
 • Εξοικονομούμε χώρο διότι δεν χρειάζεται λεβητοστάσιο και δεξαμενή
 • Λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα ένα προϊόν που παράγετε στην Ελλάδα και δεν εισάγετε όπως άλλες μορφές ενέργειας
 • Χαμηλή ηλεκτρική κατανάλωση

Επικοινωνήστε μαζί μας για μία προσφορά