Επαγγελματική Χρήση Φυσικού Αερίου

Θέρμανση

Η τοποθέτηση του φυσικού αερίου σας εξασφαλίζει θέρμανση των εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων της επιχείρησής σας.

Η θέρμανση του εσωτερικού χώρου επιτυγχάνεται:

  • Με τη χρήση του υπάρχοντα λέβητα (ή προαιρετικά αντικατάστασή του) καθώς και αντικατάσταση του καυστήρα σας.
  • Με αερολέβητα καύσης φυσικού αερίου συνδυαστικά με τον εξαερισμό του χώρου σας.
  • Με την τοποθέτηση στον τοίχο συμβατικού λέβητα φυσικού αερίου ή λέβητα συμπύκνωσης με ενσωματωμένο καυστήρα.
  • Με αυτόνομες συσκευές φυσικού αερίου (αερόθερμα) οι οποίες παράγουν θερμό αέρα και αποβάλλουν τα καυσαέρια στον εξωτερικό χώρο.
    Όσον αφορά την θέρμανση των εξωτερικών χώρων αυτή επιτυγχάνεται:
  • Με την χρήση συσκευών ακτινοβολίας (είτε οροφής είτε επιδαπέδιες), με τις οποίες επιτυγχάνεται τοπικά η επιθυμητή θέρμανση.

Μαγείρεμα – Ψήσιμο

Η χρήση του φυσικού αερίου σας επιτρέπει το ευκολότερο, γρηγορότερο και οικονομικότερο μαγείρεμα και ψήσιμο, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την γεύση του φαγητού.

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας σε μαγείρεμα ή ψήσιμο, υπάρχει μια πληθώρα διαθέσιμων συσκευών που λειτουργούν με φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα θα βρείτε εστίες, φούρνους, φριτέζες, γκριλ, σχάρες, πλατώ, κρεπιέρες, μηχανή για γύρο, βραστήρες κλπ.

Εάν ο εξοπλισμός σας χρησιμοποιεί καυστήρα πετρελαίου, το μόνο που απαιτείται είναι η αντικατάστασή του από έναν αντίστοιχο που λειτουργεί με φυσικό αέριο, ενώ αν διαθέτετε συσκευές υγραερίου με την ένδειξη CE τότε απαιτείται μόνο αλλαγή στο μπεκ της συσκευής σας. Το κόστος αγοράς των συσκευών φυσικού αερίου δεν διαφέρει από τις ηλεκτρικές συσκευές

Τα φαγητά που μαγειρεύονται ή ψήνονται σε συσκευές φυσικού αερίου προσφέρουν μια εγγυημένα καλύτερη γεύση στους πελάτες σας αφού έχετε τον πλήρη έλεγχο της έντασης ψησίματος. Επιπρόσθετα, οι εστίες φυσικού αερίου δεν απαιτούν προθέρμανση και η ταχύτητα μαγειρέματος είναι αισθητά μεγαλύτερη.

Ζεστό Νερό

Με την χρήση μπόιλερ φυσικού αερίου κατάλληλης τεχνολογίας, εξασφαλίζεται την παροχή ζεστού νερού στους επαγγελματικούς σας χώρους ανά πάσα στιγμή και χωρίς να απαιτείται προθέρμανση. Εξασφαλίστε άφθονο ζεστό νερό την στιγμή που το χρειάζεστε και για όσο το χρειάζεστε.

Με το φυσικό αέριο καλύπτετε τις ανάγκες σε ζεστό νερό οποιουδήποτε επαγγελματικού χώρου και έχετε πάντα άφθονο ζεστό νερό, άμεσα όποτε το θελήσετε χωρίς να απαιτείται η προθέρμανση.

Η παροχή του ζεστού νερού επιτυγχάνεται με την χρήση ταχυθερμοσιφώνων (γνωστοί και ως ταχυεναλλάκτες ή ταχυθερμαντήρες). Πρόκειται για συσκευές μικρών διαστάσεων, συνεχούς ροής, χωρίς δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού. Η λειτουργία τους ξεκινάει τη στιγμή που θα παρουσιαστεί ανάγκη για ζεστό νερό. Αυτός είναι και ο λόγος που η συγκεκριμένη συσκευή έχει κατάλληλη αποδιδόμενη ισχύ ώστε να καλύψει κάθε απαίτηση των καταναλωτών σας. Ανάλογα το είδος του ταχυθερμοσίφωνα που θα επιλέξετε μπορείτε να εξασφαλίσετε την μέγιστη ικανότητα παροχής νερού με έμφαση στη θερμοκρασία αλλά και την σταθερότητά της σε όσες συσκευές και αν λειτουργήσουν ταυτόχρονα.

Οι συσκευές συμπύκνωσης αποτελούν ακόμη μια επιλογή στην κατηγορία των ταχυθερμοσίφωνων. Τα συγκεκριμένα είδη προσφέρουν επιτάχυνση της απόδοση πειρσσότερο από 90%, σημαντική μείωση της κατανάλωσης σε φυσικό αέριο και επομένως επιπλέον εξοικονόμηση μέχρι και 20%.

Μια άλλη κατηγορία αποτελούν οι θερμοσίφωνες αποθήκευσης. Πρόκειται για συσκευές δαπέδου που παρέχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης του ζεστού νερού. Οι συσκευές αυτές σας επιτρέπουν να θερμάνεται και να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες νερού, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσετε βάση των αναγκών σας. Το αρνητικό των συγκεκριμένων συσκευών είναι η απώλεια θερμότητας που επέρχεται ένεκα του χρόνου αναμονής. Ένα βασικό πλεονέκτημα ωστόσο που προσφέρουν είναι η παροχή ζεστού νερού χωρίς να απαιτείται η λειτουργία της συσκευής την ώρα αυτή.

Ανάλογα τις ανάγκες της επιχείρησής σας είναι δυνατόν να χρειαστούν και οι δύο αυτές συσκευές συνδυαστικά. Η πρώτη επιλογή είναι η χρήση ενός ταχυθερμοσίφωνα με ενσωματωμένη δεξαμενή για την αποθήκευση του ζεστού νερού, ή δύο διαφορετικές συσκευές οι οποίες ωστόσο συνδέονται μεταξύ τους.

Τέλος, στης περιπτώσης που δεν υπάρχει αυτόματη συσκευή μπόιλερ, ορισμένα μοντέλα έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συνδεθούν με έναν λέβητα φυσικού αερίου ως εξωτερική πηγή παροχής ζεστού νερού. Σε αυτές τις περιπτώσεις η καύση του φυσικού αερίου γίνεται στον αντίστοιχο λέβητα ο οποίος προσάγει θερμότητα στο νερό μέσω ενός μέσου μεταφοράς θερμότητας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μία προσφορά